Marija Aurell - A beginners journey to become a kayaker

Marija Aurell
En upplevelse alla borde få någon gång i livet!

En upplevelse alla borde få någon gång i livet!

När min längtan efter att genomföra ett soloäventyr övervinner alla utmaningar det innebär... Då vet jag att jag är på rätt väg. Och min första kajaktur med övernattning på en ö blev en stor upplevelsesuccé!  ... Jag tycker om när jag har gott om tid med förberedelser, så efter att i lugn och ro packat bilen med hängmatta, sovsäck och allt annat tänkbart för ett lyckat äventyr, spände jag fast kajaken på biltaket och säkerställde därefter att den satt fast ordentligt genom att provköra ett varv runt stan.  Med stor förväntan rullade jag sedan vidare och ut ur stan till...

Read more →


Marija Aurell
...Tar äventyren slut samtidigt som sommaren?

...Tar äventyren slut samtidigt som sommaren?

Idag klev vi in i november månad, varma sommarnätter är redan långt borta och på vissa platser i Sverige har den första snön fallit. Men jag har ett outtröttlig längtan efter äventyr med hjälp av naturen...  Trots att jag ännu känner mig som en nybörjare inom kajakpaddling är jag samtidigt erfaren livsutmanare och det är just därför som jag gjort min livsstil till mitt företag.    När en äventyrstanke väl börjat forma sig i mitt huvud vet jag att det bara är att följa med i farten och nu är det verkligen dags att göra verklighet av min dröm om...

Read more →


Marija Aurell
"Tag med en flottör också!"

"Tag med en flottör också!"

Jag kommer från cykelvärlden och vet precis vad jag vill packa med mig när jag ska ut på mina soloäventyr så dom blir som mest lyckade för mig. Jag känner också att jag har koll på vilka cykelprylar jag behöver, vad de heter och hur de ska användas på bästa sätt. När jag klev in i kajakvärlden började jag helt på noll kring kunskapen på bra-att-ha-produkter, så när jag fick rådet: "tag med en flottör också!" till mina kajakturer blev det ett klockrent tillfälle för mig att ta reda på vad det var och hur den ska användas. Och vilket...

Read more →


Marija Aurell
Att våga prova och växa tack vare det

Att våga prova och växa tack vare det

Andras foton på kajaker som sitter ordentligt fastsurrade på biltaket blev början på min längtan efter att ensam lyckas med samma sak. Men som nybörjare och för tillfället även utan transportblock uppstod det snabbt mängder med frågor för mig kring att få upp kajaken på bilen utan någon hjälp av smidiga lyftanordningar. Fast besluten över att lyckas valde jag ut en eftermiddag utan tider att passa och tog tag i utmaningen. Att lägga kajaken på en vikt filt vid sidan av bilen och en solstolsmadrass + filt uppe på biltaket blev mitt första steg innan jag lyfte upp kajakens nos...

Read more →