En upplevelse alla borde få någon gång i livet!

En upplevelse alla borde få någon gång i livet!
När min längtan efter att genomföra ett soloäventyr övervinner alla utmaningar det innebär... Då vet jag att jag är på rätt väg. Och min första kajaktur med övernattning på en ö blev en stor upplevelsesuccé! 
...
Jag tycker om när jag har gott om tid med förberedelser, så efter att i lugn och ro packat bilen med hängmatta, sovsäck och allt annat tänkbart för ett lyckat äventyr, spände jag fast kajaken på biltaket och säkerställde därefter att den satt fast ordentligt genom att provköra ett varv runt stan. 
Med stor förväntan rullade jag sedan vidare och ut ur stan till min planerade sjösättningsplats; mellan Motala och Askersund. 
Övning ger färdighet, så att få ner kajaken från biltaket och vidare ner till vattnet kändes äntligen lite smidigt. Efter att ha fördelat packningen med jämnvikt och själv klivit ombord utan att trilla i, fick jag äntligen paddla ut på Vättern i vindstilla skymning! 
När jag är ensam ute på sjön brukar jag ha en plan B om något skulle hända, så därför blev glädjen stor när jag hittade en ö ganska nära fastlandet och bostadshus, men ändå tillräckligt långt ifrån för att få sova ostörd. 
Med hjälp av lite vilja och envishet fick jag upp kajaken på land och surrade för säkerhets skull fast den vid ett träd innan jag valde mina träd att spänna upp hängmattan i. Sedan somnade jag gott medan vinden och regnet trummade mot tarpen. 
...Att sedan få vakna till solsken med hela Vättern som utsiktstavla... Det är en upplevelse alla borde få någon gång i livet! 
Hela äventyret går att se här .
/Marija Aurell #vågavarapuls 

Older post

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published