Att nöta in kroppen

Att nöta in kroppen

Nu börjar det närma sig starten på mitt äventyr. Jag har nog inte paddlat så mycket som jag behöver, men har försökt att köra några timmar varje vecka.

Min tanke har varit att härda kroppen så att jag dels inte får en massa skavsår, men inte heller värk på grund av att jag är ovan vid sittställningen eller det statiska arbetet.

Första gångerna jag paddlade hade jag värk mellan skulderbladen och i axlarna när jag paddlat klart. Jag förstod att det berodde dels på en klen kropp, men också på att jag saknade tekniken.

Nu har tekniken börjat sätta sig mer. Jag paddlar mer med hela kroppen och inte bara med armarna. Det är helt galet vad mycket lättare det går när jag använder fler, och framför allt de större musklerna.

En bonus är att de många timmarnas lågintensivt nötande är bra för kroppen på annat sätt än bara paddlingen. Jag springer bättre nu exempelvis. Jag kör ju en så kallad runstreak som innebär att jag ska springa minst två kilometer varje dag – ja jag ska göra det under mitt äventyr också. Efter både Hell week med Adventure academy som ju innebar nästan 20 timmars lågintensivt slit varje dag, och efter veckorna med mjukt nötande i kajaken så känner jag att jag fått bättre fart på löpningen. Överkroppen har dessutom stärkts så jag kan hålla uppe den bättre när jag springer. En oväntad men välkommen bonus!

 


Älterer Post Neuerer Post


1 Kommentar
  • Som alltid är du en inspiration, Peter!

    Helena am

Hinterlassen Sie einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen